Hrvatski Medijski Servis

HERCEG: Vlada HNŽ riješit će problem viška prosvjetnih djelatnika

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg komentirao je problem tehnološkog viška u osnovnim i srednjim školama HNŽ-a, kazavši kako će županijska vlada zajedno sa sindikatima i udrugama ravnatelja, uspješno zbrinuti i preraspodijeliti prosvjetne djelatnike u one škole gdje postoji potreba.

– Unatoč činjenici kako je u školama HNŽ-a smanjen broj učenika, Vlada je usvojila organizacijske sheme i većim dijelom riješila taj problem. Svjesni kako samo zadovoljni prosvjetni djelatnici mogu dati maksimum u odgoju i obrazovanju novih naraštaja, uvjeren sam kako ćemo, zajedno sa sindikatima i udrugama ravnatelja, uspješno zbrinuti – preraspodijeliti prosvjetne djelatnike u one škole gdje postoji potreba – kazao je Herceg, priopćeno je iz Vlade HNŽ, prenosi Fena.

Podsjetio je da je usuglašenim kolektivnim ugovorima za osnovno i srednje obrazovanje uz ostala prava, omogućeno i povećanje plaća.

– U ovoj godini, sukladno dogovorenom, plaća je povećana 5 posto. Naredne i godinu nakon toga plaću ćemo povećati za još po 5 posto, tako da će ukupno povećanje biti 15 posto – dodao je.

Herceg je podsjetio kako će početak nove školske godine brojni učenici i prosvjetni djelatnici dočekati u novoobnovljenim školskim zgradama zahvaljujući vladinom projektu energetske učinkovitosti.

– Taj projekt, na koji smo osobito ponosni, vidljiv je dokaz i potvrda naše odlučnosti da nastavimo ulaganje u obrazovanje djece i mladih kao stupova razvitka i napretka našega društva – kazao je Herceg te svim učenicima, osobito prvašićima, te prosvjetnim djelatnicima zaželio sretan i uspješan početak nove školske godine./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte