HERCEG: Ulaganje u gospodarski razvoj, obrazovanje i zaštitu obitelji prioriteti Vlade HNŽ u 2018.

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. Nevenko Herceg zajedno s Ljubom Bešlićem, gradonačelnikom Grada Mostara upriličio je danas, u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana, prijam na kojemu je predstavnicima javnog, političkog, gospodarskog, kulturnog i vjerskog života, te udruga i institucija s područja HNŽ uputio iskrene čestitke u povodu nastupajućih blagdana, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

”Za nas vjernike Božić je najradosniji katolički blagdan, blagdan vjerničkog i obiteljskog zajedništva, ali i blagdan prijateljske bliskosti i razumijevanja što potvrđuje i naše današnje druženje.  Zato na poseban način zahvaljujem Vama dragi prijatelji druge vjere, ali dokazano dobre volje, što ste i ove godine  došli s nama podijeliti radost Božića dajući svoj doprinos da ovaj blagdan mira i radosti bude dodatni poticaj za osnaživanje  međusobnog uvažavanja  i sporazumijevanja”, kazao je premijer Herceg obraćajući se nazočnima, te dodao:

Godina na izmaku bila je izazovna, ali usudim se kazati uspješna zahvaljujući prije svega zajedničkom nastojanju  da djelujemo kao tim. Naravno, kao i svaki tim imali smo dobrih i manje dobrih dana, s manje ili više razumijevanja, ali u konačnici smo se sporazumijevali i zajedno izvukli ono najbolje što se u danim okolnostima moglo.

Stoga dopustite da svima Vama, skupštinskim zastupnicama i zastupnicima,  kolegama ministrima, brojnim suradnicima koji marljivo i uspješno rade bez prevelikog javnog eksponiranja, zahvalim na uloženom trudu i zajedničkom uspjehu, ali i da Vas pozovem da u istom ritmu nastavimo i u 2018. godini koja će po svemu sudeći biti još izazovnija od ove koja je na izmaku.

Vjerujem u to kako se možemo složiti da je prijelomni trenutak za naš zajednički uspjeh bilo stabiliziranje Proračuna i uvođenje više reda u javne financije, što je omogućilo da se već u ovoj godini, a još više u sljedećoj, značajnije posvetimo pitanjima gospodarskog razvitka. Svjesni smo kako se pitanje gospodarskog razvitka ne može rješavati bez dobre demografske politike što, uz ulaganje u obrazovanje i zaštitu obitelji s djecom, svakako mora biti i bit će jedan od naših prioriteta.

Na svima nama je, bez iznimke, obveza stvoriti uvjete ne samo za ostanak mladih, nego i za trajni povratak onih koji su već otišli i u ovo predblagdansko vrijeme samo nakratko dolaze kući, svojim obiteljima i prijateljima.

Svatko od nas utkao je u ovu godinu dio sebe, svoga znanja,  sposobnosti i umijeća. Vrijeme koje je pred nama pruža mogućnost da se nakratko odmorimo i u krugu obitelji i prijatelja napunimo baterije za ono što nas očekuje u idućoj godini.

U dobroj vjeri kako će ne samo blagdan Božića nego i svi blagdani koji su pred nama, zadržati i dodatno osnažiti našu opredijeljenost za međusobno uvažavanje i razumijevanje i rad u općem interesu, u osobno i u ime svojih suradnika, svima Vama želim sretnu i uspješnu Novu godinu. Svako Vam dobro u osobnom i profesionalnom životu!!!

Danas je, također, u dvorani zgrade Vlade HNŽ upriličen tradicionalni susret s novinarima iz HNŽ.

U kratkom obraćanju, Herceg se zahvalio novinarima i medijima koji prate rad Vlade na dosadašnjoj suradnji, zaželjevši onima koji proslavljaju čestit i blagoslovljen Božić, a svima uspješnu Novu godinu./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

BRITANSKI PREMIJER

Boris Johnson više nije na odjelu intenzivne njege

Britanski premijer Boris Johnson više nije na odjelu intenzivne njege.Iz njegovog ureda javljaju kako se jako dobro osjeća."Premijer je prebačen iz odjela intenzivne njege...