HERCEG: Spremni smo na dogovore sa socijalnim partnerima

Komentirajući štrajk upozorenja, koji su za 3. rujna najavili sindikati srednjih škola na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), predsjednik županijske vlade Nevenko Herceg kazao je novinarima u Mostaru kako su spremni na dogovore i kompromise sa socijalnim partnerima. Podsjetio je kako su prije pola godine s predstavnicima sindikata srednjeg obrazovanja potpisali Kolektivni ugovor te da su tada predstavnici sindikata bili zadovoljni.

”Ako ima nekih problema, mi ćemo razgovarati sa sindikatom. Potpisan Kolektivni ugovor nije zatvorena knjiga, a ako i srednje obrazovanje traži povećanje plaća o tome ćemo razgovarati. Ne treba praviti problem gdje ga nema”, poručio je Herceg. Dodao je kako će se o mogućnosti povećanja plaća razgovarati ne samo s uposlenicima srednjih škola, već i sa sindikatom policije i sindikatom uposlenih u državnoj službi. Sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe u HNŽ-u najavio je za 3. rujna dvosatni štrajk upozorenja zbog, kako su ranije naveli, lošeg stanja, minimalnih plaća i neisplate pravomoćnih sudskih presuda.

Za 3. rujna štrajk upozorenja najavili su i predstavnici sindikata srednjeg obrazovanja. Predstavnici tih sindikata u srijedu su na konferenciji za novinare kazali kako ih ne može zadovoljiti ponuda Vlade HNŽ-a o povećanju plaća kroz tri godine s postotcima od 2 do 4 posto.

Također, imaju zamjerku na intenzitet isplate sudskih presuda, kao i neriješen status uposlenika koji rade na određeno vrijeme./HMS/

1 COMMENT

Comments are closed.

Najnovije

U BLIZINI MOSKVE

Srušio se helikopter koji prevozi Putina

Helikopter koji je dio flote koja prevozi najviše ruske dužnosnike, uključujući predsjednika Vladimira Putina, se srušio prilikom slijetanja kod Moskve. Helikopter Mil Mi-8 udario je...