HDZ-ovci darovali 25 doza krvi

Danas je u Domu HDZ BiH u Mostaru organizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Organizator akcije je HDZ BiH u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu SKB Mostar.

Ukupno je prikupljeno 25 doza krvi, a među darovateljima su mnogi stranački dužnosnici među kojima i predsjednik HDZ-a BiH prof. dr. Dragan Čović , premijer HNŽ-a Denis Lasić, predsjednik GO HDZ BiH Mostar i ministar unutarnjih poslova HNŽ Slađan Bevanda, gradonačelnik distrikta Brčko i član predsjedništva HDZ-a BiH Anto Domić, te mnogi drugi članovi Mladeži i Zajednice žena HDZ-a BiH.

Ova akcija organizirana je nakon apela da su se zalihe krvi spustile na minimum.

„Imali smo više prometnih nezgoda u zadnje vrijeme, a pojačan je rad kardiokirurgije. Također, jako je mnogo kroničnih bolesnika koji često traže liječenje krvnim pripravcima na klinici za unutarnje bolesti, kirurgiji, onkologiji, dijalizi, ginekologiji i pedijatriji.“ – kazala je pročelnica tranfuzijskog centra SKB Mostar Prim. Dr. Jadranka Knežević.

Prim. Dr. Knežević je zahvalila članovima HDZ-a BiH na odazivu te još jednom istakla da svi ljudi između 18 – 65 godina koji žele darovati krv to mogu učiniti svakim danom od ponedjeljka do petka od 07:30 – 14:30 u SKB Mostar./HMS/

Najnovije

HP MOSTAR

Nove marke HP Mostar „Božić 2021. i Nova godina“

Hrvatska pošta (HP) Mostar prigodnim poštanskim markama tradicionalno obilježava Božić i Novu godinu. Marke se u poštanskom prometu koriste od 1. prosinca 2021. Božić je blagdan...