HDZ i DP blizu dogovora o novoj hrvatskoj vladi

U Vukovaru je danas održan neformalni sastanak predstavnika HDZ-a i Domovinskog pokreta na kojem su približena stajališta o formiranju stabilne većine i Vlade RH, a u utorak, kada će biti održan službeni sastanak pregovaračkih timova, mogli bi se znati obrisi nove parlamentarne većine.

Kako je Hini izjavio predstojnik ureda predsjednika HDZ-a Marko Milić, predstavnici dviju stranaka neformalno su se danas sastali u Vukovaru nakon svečane sjednice Gradskog vijeća u povodu Dana grada heroja kojoj je nazočio i predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković.

“Približili smo stajališta u vezi formiranja stabilne većine i Vlade. Rekao bih da smo blizu dogovora”, rekao je o današnjem neformalnom sastanku Milić, koji nije htio komentirati o navodima “Jutarnjeg lista” da je u pitanju saborska većina od 80 mandata.

Birači su nas, dodao je, većinskom potporom na izborima obvezali da idemo u formiranju vlade, vjerujemo da će taj proces biti uskoro gotov.

A sve bi se, rekao je, moglo znati u utorak nakon službenog sastanka pregovaračkih timova dviju stranaka.

“Ako sve prođe po planu, tada bismo mogli imati obrise parlamentarne većine i nastaviti razgovore o strukturi nove vlade”, rekao je Milić.

Jutarnji list piše da će parlamentarnu većinu činiti 61 zastupnik HDZ-a, 13 Domovinskog pokreta, pet zastupnika nacionalnih manjina, bez SDSS-a, te Vesne Vučemilović koja je u Sabor ušla kao članica Suverenista i u međuvremenu dala ostavku na sve stranačke dužnosti, prenosi Hina./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img