HDZ BiH zahvalio na “plebiscitarnoj podršci” biračima, evo tko će Hrvate iz BiH predstavljati u Hrvatskom saboru

HDZ je uvjerljivo pobjedio na izborima za Hrvatski sabor u 11 izbornoj jedinici, iz koje su se birala 3 zastupnika, osvojivši 80 posto podrške birača. Tako će hrvatske državljane iz BiH i dijaspore u parlamentu Hrvatske sljedeće četiri godine predstavljatiu Zvonko Milas, Radoje Vidović i Dario Pušić, javlja Hrvatski Medijski Servis.

HDZ BiH danas je iskazao zahvalnost hrvatskom narodu u BiH na plebiscitarnoj podršci ovoj stranci.

Poštovani hrvatski narode diljem Bosne i Hercegovine, uvaženi birači, poštovani članovi i dragi simpatizeri ovim putem izražavamo svoju duboku zahvalnost svim Hrvaticama i Hrvatima koji su na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor iskoristili svoje biračko pravo i iskazali plebiscitarnu podršku kandidatima okupljenima oko sestrinske stranke, Hrvatske demokratske zajednice, stoju u zahvali HDZ BiH.

U priopćenju za javnost HDZ BiH ističe kako je visoka izlaznost i dokazana podrška Hrvata u Bosni i Hercegovini politikama Hrvatske demokratske zajednice zalog su i za trajno i neupitno ojačavanje suradnje na izgradnji europske Bosne i Hercegovine, zaštiti prava Hrvata kao konstitutivnog naroda te izgradnji boljih prilika za Hrvate i sve ostale žitelje u Bosni i Hercegovini.

-Naš narod je ponovno poslao jasnu poruku o ujedinjenosti političke obitelji HDZ-a u obje domovine, potvrđujući snagu hrvatskoga zajedništva i snagu Hrvatske demokratske zajednice u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj. Poštovane Hrvatice i Hrvati, dozvolite stoga još jednom iskazati najdublju zahvalnost u ime najsnažnije političke obitelji i stožerne stranke hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, stoji u priopćenju HDZ BiH./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img