HDZ BiH USKOPLJE: Pokušaji nametanja krivice dio su medijskog terora nad Hrvatima u BiH; zaustaviti podmetanje nacionalne mržnje

-Namjerni i sramotni pokušaji nametanja krivice za nedopustive povrede suživota dio su medijskog terora nad Hrvatima u javnom prostoru Bosne i Hercegovine, te nedopustivi udar na temeljne vrijednosti BiH – priopćeno je iz Općinskog odbora HDZ BiH Uskoplje, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Iz HDZ-ovog općinskog odbora u Uskoplju smatraju da je sramotni napad na primjer suživota opovrgnut kao djelo mržnje i nacionalne netrpeljivosti, za kojeg se nadaju da će poslužiti kao primjer kojim će se zaustaviti i obeshrabriti svi daljnji pokušaji nedjela nacionalne mržnje.

-Napadi ove vrste i pokušaji podmetanja zločina nedopustiv su udar, kako na hrvatski, tako i na druge narode i građane Bosne i Hercegovine – priopćeno je.

HDZ BiH Uskoplje poziva na rasvjetljavanje događaja u Uskoplju koje će temeljitom istragom motiva i okolnosti ustanoviti počinitelja sramotnog čina, ali i one na čiji je poticaj čin izvršen.

“Brza reakcija istražnih organa mora rezultirati prikladnom kaznom za počinitelje navedenog zločina protiv hrvatskog naroda”, stoji u priopćenju.

Priopćeno je da će, u cilju zaštite građana i kulture suživota, Hrvatska demokratska zajednica BiH i Hrvatski narodni sabor BiH inicirati izmjene kaznenog zakona u članku koji se odnosi na kaznena djela nacionalne netrpeljivosti, pozivajući na oštre kazne.

“Konačno, u ime hrvatskog naroda u Uskoplju i u Bosni i Hercegovini, te u ime svih naroda i građana BiH koji zastupaju kulturu suživota, pozivamo počinitelje i one koji su danas neutemeljeno izricali optužbe protiv hrvatskog naroda i njegovih predstavnika na javnu ispriku”, priopćeno je iz HDZ BiH Uskoplje./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img