HDZ BIH:

Europski pučani pozivaju na žurne izborne reforme u BiH, pozdravljamo današnju deklaraciju

Hrvatska demokratska zajednica BiH (HDZ BiH) pozdravlja deklaraciju koja je danas usvojena na Summitu Europske pučke stranke u Bruxellesu, priopćeno je u četvrtak iz ove stranke.

Ističu kako deklaracija, koja poziva na žurno dodjeljivanje kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini, istodobno traži i žurno usvajanje izmjena izbornog zakonodavstva kao preduvjeta za funkcioniranje institucija i napredak po pitanju 14 ključnih prioriteta.

“Današnja deklaracija najveće političke grupacije u Europskoj uniji potvrda je europskog puta BiH, ali i neosporne potrebe rješavanja izmjena Izbornog zakona kojim će se zaštititi i obraniti temelji ove države”, navodi se u priopćenju.

Na kraju stoji kako HDZ BiH upućuje zahvalu partnerima iz obitelji Europske pučke stranke na prepoznavanju i podršci žurnih i ključnih pitanja za Bosnu i Hercegovinu./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

INSPEKTORI OTKRILI

Tko je Senad Sarić pod čijim se imenom vodi dosije Sebije Izetbegović?

Senad Sarić ime je liječnika pod čijim brojem dosjea se na Medicinskom fakultetu vodi SebijaIzetbegović. Otkrili su to inspektoru Kantonalne uprave za inspekcijske poslove...