Sve vijesti

HNK Mostar

HBŽ: Besplatni udžbenici za prvačiće

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije obavještava sve roditelje polaznika u prvi razred osnovne škole da će i ove godine za njih osigurati besplatne udžbenike, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Tako će oko 530 prvašića početkom školske godine na školskim klupama dočekati besplatni udžbenici. Za ovu namjenu Ministarstvo je osiguralo 25.000 KM u Proračunu za ovu godinu.

-Također se obavještavaju roditelji učenica/ka starijih razreda osnovne škole da je Ministarstvo donijelo Odluku kojom od drugog do osmog razreda devetogodišnjeg obrazovanja vrijedi prošlogodišnji odabir udžbenika, tako će se svi udžbenici prošle generacije moći koristiti u školskoj godini 2014./2015, a deveti razred će moći koristiti udžbenike od osmog razreda osmogodišnje škole.

Popis udžbenika koji će se koristiti u idućoj školskoj godini za nekoliko dana će se naći na oglasnim pločama i web stranicama škola, kako bi se na vrijeme učenici mogli pripremiti za iduću školsku godinu, priopćeno je iz Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije./HMS/

Najnovije

PIC DODIKU:

Prekinite s politikom nepriznavanja i nesuradnje sa Schmidtom

Veleposlanici zemalja-članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (UO PIC) ponovo iskazuju svoju čvrstu i dosljednu podršku mandatu visokog predstavnika Christiana Schmidta i Uredu...