Hrvatski Medijski Servis

HARADINAJ: Srbija kupuje oružje, bojimo se rata

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da strahuje zato što Srbija kupuje novo oružje, te da se boji novog rata, prenosi RTS.

Haradinaj je rekao da “pristup jednog dijela međunarodne zajednice u odnosu na dijalog s Beogradom, podiže potrebu i da se Kosovo naoružava”.

“Srbija kupuje oružje u Rusiji. Francuska je također postigla ugovor sa Srbijom za raketni sustav. U međuvremenu, oni nam govore da sporazum ne možemo nazvati ‘sporazumom o uzajamnom priznavanju u postojećim granicama’. Što onda da radimo?”, naveo je Haradnaj.

“Mi smo neovisna država. Ne tražimo ništa drugo od dijaloga osim uzajamnog priznavanja. Ako niste spremni za ovo, je li to onda poruka za nas da bi i mi trebali kupovati oružje?”, dodao je Haradinaj, a prenose prištinski mediji.

I potpredsjednik kosovske vlade Enver Hodžaj tvrdi da je “militarizacija Srbije prijetnja regiji”.

“Iako se proglašava vojno neutralnom, pokazuje suprotno. Tko prijeti Srbiji toliko da treba kupiti novo oružje od Francuske i drugih i poveća svoj sustav protuzračne obrane? Militarizacija Srbije je nova pretnja za regiju”, napisao je Hodžaj na svom Twitter nalogu./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte