Hamas raketira Tel Aviv

Vojni ogranak palestinskog pokreta Hamas, brigada Kassam, priopćila je da su ispalili rakete na glavni grad Izraela Tel Aviv, onako kako su i najavili u svom upozorenju objavljenom ranije danas.

Izraelski TV kanali su uživo emitirali snimke raketa koje lete iznad Tel Aviva. Kanal 10 emitovao je snimak rakete koja je pala na Tel Aviv, ali nije rečeno je li u napadu bilo ozlijeđenih ili kolika je materijalna šteta.

Brigada Kassam je ranije danas upozorila da će napasti Tel Aviv raketama J80.

Glasnogovornik izraelske vojske Moti Almoz izjavio je za Kanal 10 kako prijetnje palestinske brigade neće uplašiti izraelsko društvo. Kazao je da će izraelska vojska nastaviti odgovarati na napade iz Gaze kroz akcije na priobalnoj palestinskoj enklavi.

Isti kanal citirao je izraelskog vojnog dužnosnika koji je kazao kako antiraketni sustav Iron Dome može spriječiti sve rakete ispaljene iz Gaze.

U upozorenju da će napasti, brigada Kassam je pozvala izraelske civile da napuste glavni grad Tel Aviv iz predostrožnosti.

Najmanje 135 stanovnika Gaze, uglavnom civila, ubijeno je dok su na stotine ranjene od početka izraelskih zračnih napada proteklog ponedjeljka.

S druge strane, iz Gaze je nastavljeno raketiranje Izraela, gdje dosad nema poginulih, što je odgovor na izraelske napade. /Fena/HMS/

Najnovije

INZKOV ZAKON PREPUN PRAVNIH RUPA

Negiranje ratnih zločina na Stipića livadi i u Briševu bez kazne!

“Trebalo je pobiti ustaše u Briševu”; “Nek’ su platili glavom UZP-ovci na Stipića livadi” - ove dvije objave izazvale bi zgražanje u većem dijelu...