Hrvatski Medijski Servis

HALILOVIĆ OTKRIO DETALJE: Kako je policija locirala i likvidirala serijskog ubojicu Gačića?

Komesar policije Sarajevske županije Mevludin Halilović. Foto: N1

Na izvanrednoj press-konferenciji nakon ubojstva višestrukog ubojice, mudžahedina Edina Gačića obratili su se premijer Sarajevske županije Edin Forto, županijski ministar unutranjskih poslova Admir Katica kao i komesar MUP-a SŽ Mevludin Halilović, javlja N1 televizija.

Premijer Sarajevske županije Edin Forto kazao je da je na pronalasku Gačića radilo preko 1.200 policijskih službenika.

“Želim se zahvaliti svim policijskim službenicima, građanima koji su zadržali mirnoću, nastavili sa svojim životima onako kako smo ih zamolili”, kazao je Forto.

Ministar Katica također se zahvalio građanima i policijskim službenicima.

“Edin Gačić više nije sigurnosna prijetnja po građane Sarajevske županije i presretan sam zbog toga. Želim se sjetiti prije svega obitelji preminulog Sultanića u Konjicu i našeg preminulog policajaca. Želim iskazati zahvalnost građanima koji su bili na usluzi, što imaju povjerenja u MUP i Vladu SŽ koja je uložila maksimalne napore, FUP-u, OSA-i, SIPA-i i svim drugim županijskim ministarstvima. Ovo je najmasovnija potraga, ne pamtim kada je u zadnje vrijeme bila. Urodila je plodom, zaboravili smo svi na naše nadležnosti i presretan sam da smo s tim završili”, naveo je Katica.

Komesar Halilović iznio je detalje o samoj akciji.

“Nakon događa i ubojstva policijskog službenika, istragu je vodilo županijsko Tužiteljstvo. Mi smo već 10. veljače podnijeli izvještaj županijskom tužiteljstvu protiv osobe koja je izvršila ubojstvo i na osnovu dokaza smo imali rasvijetljeno ovo kazneno djelo. Sinoćnja informacija od strane OSA-e je podijeljena s voditeljima policijskih agencija za ovom osobom rezultirala je sačinjavanjem plana. U jutarnjim satima krenulo se u realizaciju tog plana više policijskih agencija. Krenulo se u pregled i pretres šireg lokaliteta na području Hadžića i Kiseljaka. U poslijepodnevnim satima pripadnici MUP-a SŽ su došli do relevantnog traga koji je na kraju doveo do izvršitelja ovog kaznenog djela”, kazao je Halilović.

On je naveo da se Gačić na poziv policije nije htio predati.

“Došlo je do upotrebe vatrenog oružja. U razmjeni vatre lakše je ozlijeđen policijski službenik, radi se o okrznuću, izvan životne je opasnosti. U tijeku su uviđajne radnje. Koristim priliku da se zahvalim građanima na suradnji, razumijevanju i strpljenju. Policijske snage u FBiH mogu izvršiti bilo koji zadatak”, naveo je on.

“Mi smo od samog događaja bili zatrpani informacijama koje smo provjeravali. Sinoć smo imali jednu informaciju od strane OSA-e. Naša rukovodstva su u zatvorenom krugu pripremili jedan plan i u jutarnjim satima se pristupilo realizaciji jednog plana gdje smo izvršili podjelu terena. Stjecajem okolnosti, pripadnici MUP-a su bili na tom tragu. Nakon intenzivne potrage od jutarnjih sati, provjera, došli do izvršitelja. Stezali smo obruč tako da smo osigurali čitav prostor, uži lokalitet, tako da nije bilo mogućnosti da se izvuče iz te situacije”, kazao je Halilović.

Edin Gačić osumnjičen je za ubojstvo policajca FUP-a Mahira Begića na području Suhodola kod Tarčina u večernjim satima 9. veljače, a policija za njim traga od prošlog ponedjeljka zbog ubojstva Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica.

Gačić je prije ovih ubojstava počinio još dva. On je 1998. godine ubio svog suborca iz odreda “El mudžahid” Ismeta Gunića, a 2002. i svoju majku./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte