Halid Muslimović napustio sudnicu nakon što je priznao da se sastajao sa Sonjom i od nje uzima novac

Nastavljeno je suđenje Halidu Muslimoviću u Osnovnom sudu u Prijedoru po tužbi Sonje Bašić iz Australije da joj duguje 90.000.

Na današnjem ročištu, koje je počelo u devet sati, saslušani su najpre svjedoci po prijedlogu tužiteljstva, među kojima je bio i pjevačev sin Enis Muslimović.

On i Halidova kćerka Lejla Muslimović, navodi Kurir.rs, pozvani su da posvjedoče da su primali novac od Sonje na ime pozajmica njihovom ocu, ali je kćerka folkera izostala s ročišta uz opravdanje da joj je bolesno dijete.

Nakon što je počelo Enisovo svjedočenje ubrzo se dogodio skandal. On je na insistiranje odvjetnika Sonje Bašić Dragana Tolimira priznao da se sastajao sa Sonjom i da je od nje uzimao pare, pa je tada Halid skočio i napustio sudnicu uz riječi “ja ovo više neću slušati”.

Sudac Sead Hadžić je tada najavio polusatnu pauzu, nakon koje je predviđeno da pjevač ima riječ.

Nastavak ročišta počeo je u 11 sati, a kako je Muslimović prije dva dana rekao, on će svoju obranu iznositi najmanje tri sata.

Podsjetimo, ponovljeni proces protiv Halida po tužbi Bašić da joj duguje pare počeo je u utorak 27. veljače kada je u sudnici između suprostavljenih strana bilo više nego burno./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img