Hrvatski Medijski Servis

HAHN THACIJU: Suspendirajte kontraproduktivne pristojbe na robu iz Srbije i BiH

Europski povjerenik za pregovore o proširenju i susjedsku politiku Johannes Hahn je tijekom razgovora s predsjednikom Kosova Hashimom Thaçijem pozvao Prištinu da suspenzije kontraproduktivne pristojbe na robu iz Srbije i BiH u iznosu od 100 posto.

”Ponavljam poziciju EU da je kontraproduktivne pristojbe moraju bar biti suspendirane”, napisao je Hahn na svom Twitter nalogu.

Poslije sastanka s Hashimom Thaçijem europski povjerenik na svom Twitter nalogu napisao i da je “važno da se dijalog Srbije i Kosova nastavi brzo”.

Hahn je ocijenio da je to u interesu “stabilnosti i napretka šire regije”.

U kabinetu europskog povjerenika za Tanjug su potvrdili da je Hahn s Thaçijem razgovarao o pristojbama, neophodnosti nastavka dijaloga Beograda i Prištine, ali i ukupnom eurointegracijskom procesu Kosova.

Vizna liberalizacija, dijalog i politika proširenja bile su teme sastanka predsjednika Europskog vijeća Donalda Tuska i Ramuša Haradinaja, potvrđeno je Tanjugu iz Europskog vijeća./Tanjug/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte