Hrvatski Medijski Servis

HADŽIĆI U STRAHU Pojedini roditelji nisu pustili djecu u školu

Foto: N. N.

Jedan broj roditelja s područja općine Hadžići danas nije poslao djecu u školu iz straha za njihovu sigurnost, nakon što je u naselju Ušivak ubijen policajac.

Direktor Osnovne škole “Hilmi efendija Šarić” u Tarčinu Zineta Bajrić izjavila je Srni da se nastava u ovoj školi odvija redovno, ali uz pojačano prisustvo policije u okruženju.

“Određen broj roditelja, na svoju odgovornost, nije poslao djecu u školu”, rekla je Bajrić, ističući da roditelji imaju pravo da na osnovu svojih procjena pošalju ili ne pošalju djecu.

Ona očekuje da će u drugoj smjeni broj učenika na nastavi biti veći.

Navodeći da škola radi bez ikakvih promjena i izvanrednih mjera, Bajrić je dodala da su u stalnom kontaktu s policijom.

“Policija obavlja svoj posao, patrole su pojačane i u kontaktu smo ukoliko bude potrebe za nekim izvanrednim mjerama”, rekla je Bajrić.

Ona je precizirala da djeca iz udaljenih dijelova Tarčina na nastavu i danas dolaze koristeći redovan prijevoz.

Odbjegli višestruki ubojica Edin Gačić (42) osumnjičen je da je u subotu, 9. veljače , ubio pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića na lokalitetu Suhodol u blizini Tarčina.

Uprava policije MUP-a Županije Sarajevo raspisala je operativnu potragu za Gačićem u kojoj se navodi da je naoružan i opasan.

Gačić, koji je u ratu bio pripadnik zloglasnog odreda “El Mudžahid”, 1998. godine je ubio bivšeg suborca, a 2002. godine svoju majku.

On je prošlog tjedna na području općine Konjic ubio Sauda Sultanića i od tada je u bijegu./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte