GUČA GORA: Sutra proslava blagdana sv.Franje

4. listopada Crkva slavi spomendan sv. Franje Asiškog, siromašnog sveca iz 13. stoljeća, koji je jasno prepoznao besmislenost nagomilavanja materijalnih dobara i bogatstvo siromašnog življenja u slavi Kristove milosti.

Utemeljio je franjevce i svojom jednostavnošću i poniznošću ostao trajno nadahnuće generacijama do današnjeg dana.

U svetištu svetog Franje u Gučoj Gori trodnevnicom se vjernici  duhovno pripremaju za proslavu blagdana sv. Franje, piše Centralna.ba

U utorak, 1. listopada služena je sveta misa za Franjevački svjetovni red; dan kasnije služena je misa za članove FRAMA-e, a večeras, u 18 sati, bit će služena sveta misa uz obred preminuća sv. Franje.

Sutra, na dan sv. Franje, sveta misa je u 11 sati, a misno slavlje predvodit će fra Marinko Šakota, župnik iz Međugorja.

Prvoga dana trodnevnice u Gučoj Gori, na misnom slavlju, okupilo se mnoštvo vjernika iz svih okolnih župa, a među njima je bilo i više od stotinu članova Franjevačkog svjetovnog reda iz Lašvanske doline. Svečano misno slavlje predvodio je fra Davor Petrović, duhovni asistent područnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda Bosne Srebrene, uz koncelebraciju fra Drage Pranješa, gvardijan samostana Guča Gora i drugih svećenika.

Održani su obredi zavjetovanja i primanja u Franjevački svjetovni red. Iz mjesnih bratstava Guča Gora, Nova Bila, Novi Travnik i Vitez 9 sestara je primljeno u Franjevački svjetovni red, 17 braće i sestara je dalo svoje prve zavjete na godinu dana, a 6 braće i sestara je dalo trajne zavjete.

Drugi dan bio je rezerviran za Framu – primljeni su novi članovi, a postojeći su produžili obećanja./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

U AKCIJI SIPE

U Mostaru uhićena osoba za kojom je NCB Interpol Beograd izdao potjernicu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na osnovu međunarodne Interpolove potjernice na području Mostara uhitili jednu osobu.Potjernica je raspisana...