GRUDE: Za Peć Mline i Ravlića pećinu oko 300 tisuća KM

U uredu načelnika općine Grude u četvrtak je potpisan Ugovor o provedbi infrastrukturnih radova na lokalitetima Peć Mlini i Ravlića pećina, priopćeno je na internetskim stranicama Općine Grude.

Ugovor su potpisali općinski načelnik Ljubo Grizelj i direktori tvrtki MINA d.o.o. i Elektro Milas d.o.o. Ante Žulj i Dalibor Milas. Radovi će se izvoditi u sklopu projekta Adriatic Canyons Adventure Tours – ADRIATIC CANYONING koji je financiran kroz financijski sporazum za trilateralni program prekogranične suradnje Interreg-IPA Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora (IPA II) 2014.-2020.

Infrastrukturni radovi su podijeljeni u dva lota, i to građevinski radovi i postavljanje rasvjete. Tako će završetkom radova Peć Mlini imati parkiralište za 16 vozila, pješački drveni most, drvene šetnice i odmorište na izvoru rijeke Tihaljine, dok će Ravlića pećina dobiti parkiralište za 25 osobnih vozila, te dva za autobuse, kao i ulaznu ogradu, drvene šetnice i popratnu rasvjetu. Ukupna vrijednost ovih ugovora iznosi 305.683,69 maraka, gdje je 85 posto iznosa pokriveno od strane Europske unije, a 15 posto iznosa je sufinanciranje od strane Općine Grude. Očekuje se da će se radovi završiti u roku od 4 mjeseca.

Ostatak planiranih radova u ovom projektu realizirat će se do sredine iduće godine, a završetak projekta planiran je krajem 2019. godine./HMS/

Najnovije

INSPEKTORI OTKRILI

Tko je Senad Sarić pod čijim se imenom vodi dosije Sebije Izetbegović?

Senad Sarić ime je liječnika pod čijim brojem dosjea se na Medicinskom fakultetu vodi SebijaIzetbegović. Otkrili su to inspektoru Kantonalne uprave za inspekcijske poslove...