GRUDE: Mještani Polica asfaltirali lokalni put, pomogla im općina, a “Putevi” dali popust

Danas je asfaltirano oko 400 metara puta, prema ružićkom zaseoku Police u općini Grude. Time je u potpunosti ostvarena zamisao mještana ovog naselja koji su prije nekoliko mjeseci odlučili vlastitim novcem nastaviti proširenje i asfaltiranje puta koje ovaj zaselak povezuje s općinom Grude, javio je dopisnik Hrvatskog Medijskog Servisa.

Poličani su za ravnanje i asfaltiranje puta prikupili čak petinu ukupnih sredstava, a od općine su uspjeli ishoditi ostatak novca.

-Za pokrivanje troškova bilo je potrebno 50.000 maraka. Poličkih 43 obitelji izdvojili su 10.000 maraka, dok je Općina pomogla s 40.000 KM, kazao je za HMS predsjednik Mjesne zajednice Police Slavo Logara, napominjući kako su u obnovi puta veliku ulogu imali i čelnici tvrtke “Putevi Grude” koji su, kako izvođači radova, dali određeni popust.

Mještani Polica zadovoljni su urađenim, Još nekoliko stotina metara pa ćemo, kažu, imati pravi put do našeg mista.

– Za one koji voze, Bog ti Isus jadan ovo je sad bogovski, ja ne vozim pa ti nemam brate šta komentirati, kaže jedna od mjještanki Polica za HMS.

Podsjetimo, prije nekoliko godina Poličani i Ružićani su odlučili renovirati uski i pohabani asfaltni put koji od Gruda vodi prema ovim mjestima. Tada je, na sličan način, izgrađeno i asfaltirana oko 3 kilometra dvotračne ceste od Gruda prema ovim naseljima.

Logara kaže kako će radovi na završetku izgradnje i asfaltiranju ceste od Gruda do Polica i Ružića biti nastavljeni već početkom iduće godine. /M.Žulj/HMS/

Najnovije