GRUDE: Alkoholizirani mladić opljačkao i ozlijedio 84-godišnjega starca

Tridesetdvogodišnji muškarac iz Gruda osumnjičen je da je u petak u alkoholiziranom stanju izvršio razbojništvo nad 84-godišnjakom i nanio mu lake tjelesne ozljede, saznaje Hrvatski Medijski Servis.

Kako je potvrđeno iz Županijskog tužiteljstva ŽZH, osumnjičeni je ovo razbojništvo izveo u poslijepodnevnim satima u mjestu Rupine u Grudama.

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu u ponedjeljak 17. rujna podnijelo je prijedlog za određivanje pritvora S. Č. (32) iz Gruda zbog kaznenog djela razbojništva i lake tjelesne ozljede, a odluku o osnovanosti prijedloga donijet će Općinski sud u Ljubuškom.

S. Č. je, znajući da starac živi sam i da u blizini njegove kuće nema susjeda te da je kao takav bespomoćan, došao u obiteljsku kuću V. Č. te mu uzvišenim tonom rekao: “Daj pare, daj odma!“, a zatim ga je počeo daviti i udarati šakama u glavu. Kad je oštećeni pao na pod, ušao je u sobu gdje je pronašao i uzeo novac u kovanicama različitih valuta i apoena i udaljio se u smjeru Gruda, izjavio je za Hrvatski Medijski Servis Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Pritvor je zatražen zbog bojazni da će osumnjičenik boravkom na slobodi ponovno počiniti isto ili slično kazneno djelo./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img