Gruđanin se nagodio na pet godina zatvora zbog trgovine drogom

Ante Tomas iz Gruda, uhićen u policijskoj akciji ‘Solinjanka’ u borbi protiv krijumčarenja droge, sklopio je sporazum s Tužiteljstvom BiH u ovom predmetu.

Tomas i odvjetnica Nada Dalipagić koja zastupa obranu, s Tužiteljstvom BiH su sklopili nagodbu na pet godina zatvora i ista je poslana Sudu BiH na potvrđivanje, piše Dnevni list.

Ranije je u ovom predmetu, Damir Rotim sklopio sporazum o priznanju krivnje i sklopio nagodbu na godinu dana zatvora što je Sud BiH nakon vijećanja i prihvatio.

Podsjećamo, Tomas i Rotim su uhićeni krajem kolovoza prošle godine u akciji ‘Solinjanka’ zbog sumnje da su trgovali drogom. Tomas je otprije poznat pravosuđu naše zemlje. Sud BiH je Tomasa zbog organiziranja skupine koja je iz Crne Gore u BiH krijumčarila heroin, u studenom 2010. godine osudio na 10 godina zatvora.

U pretresima tijekom akcije ‘Solinjanka’ pronađen je heroin, pištolj “CZ 99”, mobiteli, kao i automobili korišteni za krijumčarenje narkotika. Iako je u pretresima nađeno tek oko 70 grama heroina, istražitelji SIPA-e tijekom istrage su dokumentirali krijumčarenje više kilograma ove opojne droge.

Ranije je Sud BiH donio rješenje kojim se Tomasu produžuje mjera pritvora za još dvije godine, odnosno do 21. ožujka 2021. godine.

Tužiteljstvo BiH je tada uz optužnicu dostavilo i prijedlog da se Tomasu produži mjera pritvora zbog postojanja posebnog pritvorskog razloga, odnosno zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao pobjeći i postati nedostupan pravosuđu naše zemlje te zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Sudac za prethodni postupak na kraju je uvažio ovakav prijedlog s tim da će se svaka dva mjeseca vršiti neophodnost daljnjeg trajanja pritvora./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

VRSALJKO NIJE NASTUPIO

Atletico uvjerljiv protiv Mallorce

Nogometaši Atletica učvrstili su na trećoj poziciji Primere pobjedom na svojoj Wandi nad Mallorcom 3-0 u prvoj utakmici 34. kola.Alvaro Morata je iz penala...