Gruđanin Mirko Marić u Rijeci do kraja sezone

– Hrvatski 28-godišnji napadač Mirko Marić došao je na posudbu u Rijeku do kraja sezone, a njegov je dolazak u njene redove vodeća momčad Hrvatske nogometne lige objavila prigodnim videom putem društvenih mreža.

Marić je ugovorom vezan s talijanskim prvoligašem Monzom do ljeta 2026., ali je u ovoj sezoni dobio priliku zaigrati u samo 10 utakmica skupivši ukupno 281 minutu na travnjaku. Postigao je jedan pogodak.

Rijeka će biti četvrti klub u HNL-u, iako je do sada zapravo nastupao samo za dva, zagrebačku Lokomotivu i Osijek. U Lokomotivi je igrao kao posuđeni igrač Dinama, za koji nije upisao ni jedan nastup.

Za Osijek je u HNL-u odigrao 97 utakmica i postigao 45 golova, dok je u Lokomotivinom dresu imao 73 nastupa i 17 pogodaka. Još se 11 puta upisao među strijelce u Hrvatskom nogometnom kupu – sedam puta u Osijeku, a četiri puta u Lokomotivi.

Za Lokomotivu je postigao sedam golova u kvalifikacijama za Europsku ligu, a jednom je bio strijelac u tom natjecanju i za Osijek.

U Monzu je stigao u ljeto 2020., ali je više utakmica na talijanskim travnjacima odigrao kao posuđeni igrač za Crotone (37) nego za klub koji ga je kupio od Osijeka. U Serie B je za Crotone postigao 11 golova u 36 nastupa, a onda je zbog ozljede morao propustiti cijelu prošlu sezonu.

Marić će u Rijeci nositi dres s brojem 24./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img