GRUBEŠA O PRAVOSUĐU: Ne mogu prihvatiti princip da treba “sijeći glave” kako bi se jednih riješili, a druge instalirali

Ministar pravde u Vijeću ministara Josip Grubeša izjavio je da postoje problemi u pravosuđu BiH, ali da ih treba rješavati u institucijama, a ne na ulicama i u medijima.

Grubeša kaže da, nakon niza propalih pokušaja donošenja zakona o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH, treba početi raditi i prestati politizirati.

– Treba tražiti modele kako će ljudi u pravosudnim institucijama biti kvalitetniji, ali da treba sjeći glave, jednih se rješavati da bi druge instalirali – ja ne mogu prihvatiti taj princip – rekao je Grubeša.

Govoreći o zahtjevu predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana da iz BiH u Tursku budu izručene osobe koje turska vlast dovodi u vezu s pokretom FETO, čiji je osnivač Fetulah Gulen,Grubeša je ponovio da odluku donosi Sud BiH, a da je Ministarstvo samo “protočni bojler”. On je izrazio uvjerenje da se Sud neće pokolebati bilo čijim zahtjevom, te da će raditi onako kako je propisano.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

EPICENAR U BLAGAJU

Snažan potres, 4,2 stupnja po Richteru, uzdrmao Hercegovinu

Mostar i Hercegovinu je oko 11:45 pogodio snažan potres. Potres je bio jačine 4,2 po Richteru s epicentrom kod Blagaja.Many felt reports received in...