ŠEF HRVATSKE DIPLOMACIJE U POSAVINI

Grlić Radman pozvao Hrvate na masovni izlazak na izbore, kako bi očuvali konstitutivnost i jednakopravnost

Ministar vanjskih i europskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman pozvao je u petak Hrvate u Bosni i Hercegovini na masovan izlazak na predstojeće izbore kako bi “očuvali ulogu jednakopravnog i konstitutivnog naroda”.

”Dopustite mi danas pozvati sve bosanskohercegovačke Hrvate da u što većem broju izađu na skore izbore, jer samo tako ćemo uspjeti obraniti naša ustavom zajamčena prava konstitutivnog naroda u Bosni i Hercegovini”, rekao je Grlić Radman u Orašju.

Dodao je kako bi bio “povijesni paradoks da hrvatski narod, čiji su vojnici bili presudni da BiH danas uopće postoji kao suverena država, prepusti drugima da odlučuje o njegovoj sudbini”.

“Više se neće pristajati na nijedno rješenje koje neće imati podršku legitimnih političkih predstavnika hrvatskog naroda okupljenih u Hrvatskom narodnom saboru (HNS) BiH”, istaknuo je šef hrvatske diplomacije, prenosi N1.

Kandidatkinja za člana državnog predsjedništva Borjana Krišto (HDZ BiH) rekla je kako Hrvati u BiH idu na izbore po neizmjenjenim izbornim pravilima.

“Upravo je zbog toga HNS BiH odlučio ići s jednim zajedničkim kandidatom kako bi poslali poruku svim onim političkim opcijama koji pod krinkom građanskog promišljaju i vide budućnost na jedan drugi način. Hrvatski narod svojom većinskom voljom treba odlučivati tko će ga predstavljati“, istaknula je Krišto.

Grlić Radman, ministrica poljoprivrede RH Marija Vučković i ministar obrane RH Mario Banožić te dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a bili su na otvaranju muzeja pri Franjevačkome samostanu u mjestu Tolisi kod Orašja.

Posjetili su i općine Domaljevac Šamac i Odžak, a u Orašju obišli lokaciju budućeg hrvatskog konzulata./HMS/

 

1 COMMENT

  1. Je li to ta TIHA DIPLOMACIJA? Ako je to što imate reći Hrvatima u BiH – ŠUTI ZAUVJEK! No ništa neočekivano, svaki “izbori” sudbonosni, a nakon svaki HRVATSKA JEDNAKOPRAVNOST slabija. Za loše stanje HRVATA u BiH odgovorna i HR od “državnika” iz ZG, kao i “stožernika iz MO………

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

KATAR

Poljska svladala S. Arabiju- 2:0

Poljski nogometaši ostvarili su pobjedu u drugom kolu skupine C Svjetskog prvenstva, slavili su s 2:0 (1:0) protiv Saudijske Arabije uz prvi pogodak Roberta...