GRLIĆ RADMAN: Od ljevice dolaze jedino rijeke nepravde za bh. Hrvate

Predsjednik s „karakterom“, kako se voli nazivati, najednom se osjetio pozvanim čestitati BiH na otvaranju pristupnih pregovora s EU, dok je u svojim govorima i nastupima činio sve kako bi antagonizirao odnose Hrvatske i BiH. Bili smo svjedoci negativnih reakcija na njegove nepromišljene i štetne istupe. Toliko o konzistentnosti, objavio je na Facebooku Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova RH.

Grlić Radman je istaknuo da Milanović, dok je bio predsjednik Vlade RH, na sastancima u Bruxellesu nije ni ‘zucnuo’ oko pitanja prava bh. Hrvata.

-Biti predsjednik države časna je i odgovorna dužnost, no Zoran Milanović sve je to pretvorio u suštu suprotnost – bahatost, arogantnost, sklonost lažima i lažnim konstrukcijama, obmani i kleveti – to nisu odlike časnih ljudi koji žele vlast. Zaboravlja svoju aktivnu ulogu u političkoj dehumanizaciji BiH-Hrvata početkom 2000-ih godina, a da ne govorimo o njegovoj javnoj potpori u crvenim šuškavcima Željku Komšiću. Tom potporom pripomogao je daljnjoj praksi da Hrvati ne mogu imati svoga člana Predsjedništva. Sjeća li se on toga? Kako bi i zašto bi se sjećao?! Pa, to njega ne obvezuje. No, teško je dežurati vječno na očitim lažima, budući da postoje svjedoci, jer to smo svi mi. Dok je bio predsjednik Vlade nije ni zucnuo na sastancima u Bruxellesu oko prava Hrvata u BiH, gdje je bio tada tzv. veliki zaštitnik Hrvata u BiH?, piše Grlić Radman.

Grlić Radman piše i da Milanović sada nastavlja ciljano s diskriminacijom Hrvata kada je u pitanju ostvarivanje biračkog prava raspisivanjem izbora na radni dan.

-Od ljevice dolaze jedino rijeke nepravde za Hrvate u BiH, istaknuo je Grlić Radman.

Šef hrvatske diplomacije tvrdi da je predsjednik RH izoliran u međunarodnim odnosima.

“Njegov 5-godišnji mandat obilježen je destrukcijom i snižavanjem razine političke kulture na rječnik ulice. U međunarodnim odnosima je izoliran. Niti koga prima niti mu tko dolazi – svi se odbijaju susresti s njim. Kao premijer vodio je Vladu s najgorim rezultatima u povijesti Hrvatske. Za razliku od takve politike, mi nastavljamo voditi Hrvatsku prema naprijed i realizirati strateške ciljeve”, napisao je Grlić Radman dodajuć “do pobjede, za sve izazove!”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img