MINISTAR VANJSKIH I EUROPSKIH POSLOVA RH

GRLIĆ RADMAN: Hrvatska će i dalje biti najveći zagovornik interesa Hrvata u BiH

Hrvatska će bezuvjetno nastaviti politiku koja teži što boljem političkom i društvenom položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini, rekao je u petak šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman primivši u Zagrebu banjolučkog biskupa Franju Komaricu, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH.

U razgovoru o aktualnostima u Hrvatskoj i susjednoj Bosni i Hercegovini, a posebno o položaju Hrvata i katoličkih vjernika u Banjolučkoj biskupiji, biskup Komarica izrazio je nadu da će i nova vlada nastaviti pružati političku te financijsku pomoć Hrvatima u Bosni i Hercegovini, prenosi Hina.

Hrvatska će bezuvjetno nastaviti provoditi politiku koja teži ostvarivanju što boljeg političkog i društvenog položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini, rekao je ministar vanjskih i europskih poslova.

Hrvatska će i dalje biti najveći zagovornik interesa bosanskohercegovačkih Hrvata, ali i Bosne i Hercegovine unutar Europske unije, dodao je Grlić Radman.

Ministar je izrazio zahvalnost Katoličkoj Crkvi i biskupu Komarici na kontinuiranu radu u svrhu očuvanja nacionalnog i vjerskog identiteta te kulturne baštine Hrvata u Banjolučkoj biskupiji, stoji u priopćenju./HMS/

2 COMMENTS

  1. Nama ne trebaju RH zagovaratelji. Nama treba isprika RH politike zbog zagovaranja likvidacije Herceg Bosne a zagovaratelji i egzekutori su bili 1994 godine u Washingtonu Tuđman i Šušak. Radman i sadašnja garnitura RH politke trebaju jasno osuditi Tuđmanovu politiku iz 1994 prema Hrvatima Herceg Bosne, reći da je ukidanje Herceg Bosne bio zločin tadašnje RH politike.
    Današnja RH politička garnitura treba tražiti poništenje Washingtonskog sporazuma o ukidanju Herceg Bosne jer je isti milijun puta isprekrajan na štetu Hrvata.
    Oni sve to vide, ništa ne poduzimaju po tom pitanju nego nas i dalje zagovaraju bolje rečeno zajepavaju.

  2. Osim deklarativne podrške, koje imamo u izobilju, što konkretno ste poduzeli gospodine ministre. Koji su rezultati vaše podrške

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

BIJELJINA

U iznajmljenom stanu muškarac krio pola kilograma marihuane

Policija je tokom pretresa iznajmljenog stana u Bijeljini pronašla oko pola kilograma marihuane. "U stanu, koji koristi osoba inicijala F.P. iz Bijeljine, oduzete su 72...