Grčki borbeni zrakoplov presretao turske zrakoplove pa se srušio

Pilot grčkog vojnog zrakoplova koji se srušio u Egejsko more pronađen je mrtav, priopćilo je ministarstvo obrane. Pilot je bio na zadatku presretanja turskih zrakoplova, piše AFP.

Ministar obrane Panos Kammenos izrazio je žaljenje za pilotom koji je “pao u ime obrane suvereniteta i teritorijalnog integriteta Grčke”. Brodovi grčke mornarice i vojni helikopteri u potrazi su za nestalim pilotom.

Prema riječima glasnogovornika grčkog ministarstva, zrakoplov “Mirage 2000-5” srušio se sjeverno od otoka Skyros. Ovaj incident dogodio se usred tenzija između Grčke i Turske oko zračnog prostora.

Prošlog tjedna srušen turski dron

Grčke zračne snage prošlog su tjedna presrele turski vojni dron koji je ušao u njihov zračni prostor na jugoistoku Egeja, iznad otoka Rodos.

Turska bespilotna letjelica Anka dvaput je ušla u grčki zračni prostor, nakon čega ju je presreo grčki borbeni zrakoplov F-16 koji je poletio iz zračne baze Kastelli na Kreti, piše portal Kathimerini.

Više sukoba

Grčki i turski borbeni zrakoplovi sudjelovali su prošlog tjedna u dvjema borbama na Egeju, nakon što su turski mlažnjaci ušli u grčki zračni prostor u 16 navrata. Bespilotne letjelice Anka turska mornarica počela je koristiti prije dva tjedna./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

U BiH UKUPNO 411

ŠERANIĆ: Još 25 novih slučajeva koronavirusa u RS

U Republici Srpskoj potvrđeno je novih 25 slučaja zaraze koronavirusom od 179 testiranih, potvrdio je to ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alen...