NA PRIJEDLOG TUŽITELJSTVA

Graničnom policajcu iz Velike Kladuše koji je uzeo mito Sud BiH odredio pritvor

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužiteljstva i uhićenom Senadu Samardžiću, pripadniku Granične policije BiH, odredio jednomjesečni pritvor.

Samardžića, višeg inspektora, prošlog tjedna uhitili su pripadnici Središnjeg istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice granične policije Velika Kladuše.

Prilikom provođenja istrage prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni zahtijevao i primio novac od jedne osobe kako bi na nezakonit način pogodovao povratu motornog vozila koje je oduzeto, prenosi Avaz.ba.

Osumnjičeni je pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo primanje dara ili drugih oblika koristi i kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlasti.

Mjera pritvora za osumnjičenog Samardžića predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili sudionike.

Granična policija se u posljednje vrijeme odlučila obračunati s osobama iz svojih redova zbog korupcije. Ovo je treći slučaj uhićenja za pola godine./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije