VRIJEDNA DONACIJA EUROPSKE UNIJE

Graničnoj policiji i SIPA-i uručena 64 nova vozila

Europska unija je Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine i Državnoj agenciji za istragu i zaštitu (SIPA) donirala 64 nova vozila i specijalističku opremu. Vozila su vrijedna skoro 3,5 milijuna KM.

Radi se o 35 kombi vozila i 12 terenaca koje će Granična policija koristiti na terenu. S druge strane, SIPA je dobila 16 terenaca, prenosi Avaz.

Donaciju je inicirao šef Izaslanstva EU u Bosni i Hercegovini¸Johann Sattler.

Foto: Avaz

Sattler je izjavio da je donacija pokazatelj bliske suradnje između Bosne i Hercegovine i EU. Kako je kazao, drago mu je da su se pokazali kao lojalnim partnerom. Ukazao je da će ovo biti značajan doprinos i u borbi protiv ilegalnih migracija.

Donacija je realizirana kroz projekt “EU podrška upravljanju migracijama i granicom u Bosni i Hercegovini”, a sredstva za projekt su osigurana kroz posebnu mjeru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).

Projekt implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u partnerstvu s UNHCR-om, UNICEF-om, UNFPA-om i Danskim vijećem za izbjeglice (DRC)./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŠIROKI BRIJEG

Svoje stihove govorili pjesnici iz Širokog Brijega, Mostara, Rame, Ljubuškog, Posušja i Imotskoga

Posljednji od četiri književna susreta ovogodišnje manifestacije „Književna večer s književnicima s područja Županije Zapadnohercegovačke“, u organizaciji knjižnica ove županije, upriličena je u Narodnoj...