GRAHOVO: Obilježen Dan sjećanja na poginule branitelje

U povodu 23. obljetnice vojnih operacija “Ljeto 95” i “Oluja”, u ponedjeljak je u Bosanskom Grahovu obilježen Dan sjećanja u spomen na sve poginule hrvatske branitelje.

Tom prigodom upriličena je sveta misa koju je u župnoj crkvi sv. Ilije Proroka u Obljaju predvodio banjolučki biskup Franjo Komarica.

Biskup Komarica je u propovijedi pozvao na istinski mir među ljudima, dostojanstvo, solidarnost i molitvu za sve poginule branitelje.

Nakon misnog slavlja položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred Središnjeg spomen-križa u Bosanskom Grahovu, koji je podignut u znak sjećanja na sve poginule branitelje.

Na obilježavanju Dana sjećanja, uz Udrugu roditelja poginulih hrvatskih branitelja Split, Udrugu veterana i prijatelja 141. brigade HV, Udrugu veterana 7. gardijske brigade HV “Puma” i Koordinaciju udruga proisteklih iz Domovinskog rata HBŽ, nazočio je i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić, zapovjednik 1. Pješačke gardijske pukovnije OS BiH pukovnik Martin Pažin, zamjenik župana Splitsko – dalmatinske županije Luka Brčić, gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović te konzul savjetnik Generalnoga konzulata Republike Hrvatske u Mostaru Dragan Matijević.

Dan sjećanja na poginule branitelje održava se od 1996. godine u Bosanskom Grahovu, a organizatori su Udruga za očuvanje kulturne i povijesne baštine “Don Juraj Gospodentić” Bosansko Grahovo i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Herceg–Bosne podružnica Bosansko Grahovo, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Osnovana podružnica HKDU BiH

- Budući da se bliže Lokalni izbori 2020.godine, vrijeme je da svi ozbiljno i odgovorno pristupimo pripremama, pa u tome kontekstu, sa zadovoljstvom možemo...