ČOVIĆ NA SASTANKU S EICHHORST

Gradski odbor HDZ-a Mostar napravio velike ustupke bošnjačkoj strani, stvoriti uvijet za izbor Gradskog vijeća

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović u ponedjeljak je putem video-poziva održao sastanak s direktoricom pri Europskoj službi za vanjske poslove (EEAS) za Zapadnu Europu, Zapadni Balkan i Tursku Angelinom Eichhorst.

Glavna tema razgovora bili su izbori u Gradu Mostaru koji podrazumijevaju širi konsenzus te potrebne izmjene u parlamentarnoj proceduri kako bi se organizirali izbori za Gradsko vijeće, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Čović je naglasio kako je Gradski odbor HDZ-a Mostar napravio velike ustupke bošnjačkoj strani te smatra kako je potreban dogovor kako bi se stvorili uvjeti za izbor Gradskog vijeća Grada Mostara.

“Hrvate moraju predstavljati legitimni predstavnici, kako to predviđa i Ustav”, istaknuo je dr. Čović.

Prilikom sastanka, dužnosnici su komentirali trenutno stanje u Bosni i Hercegovini s posebnim osvrtom na epidemiološki te socio-ekonomski utjecaj pandemije koronavirusa, ističući uzajamno zadovoljstvo pomoći koju je Europska unija uputila Bosni i Hercegovini za što uspješnije nadvladavanje Covid-19 krize, navodi se u priopćenju.

Razgovarajući o stanju u državi, dužnosnici su komentirali i trenutni politički ambijent, ističući da se sva pitanja moraju temeljiti na zajedničkom dijalogu te dogovoru te uvažavanju konstitutivnih naroda i svih žitelja BiH.

Također, dužnosnici su razgovarali i o europskim integracijama, ističući da je što skorije ispunjavanje 14 ključnih točaka iz Mišljenja Europske komisije ključno za daljnji napredak ka ostvarenju europskih ciljeva Bosne i Hercegovine. Europski put, istaknuli su dužnosnici, najvažnije je vanjsko-političko opredjeljenje za postizanje prosperiteta, razvoja i mira u Bosni i Hercegovini te regiji Zapadnog Balkana./HMS/

1 COMMENT

  1. Ne vidim ni jedan razlog da se SDA prave bilo kakvi ustupci, oni nikad nisu nikom pravili ustupke i vjerovanto neće jer im je cilj da sve ostale obesprave 🙁

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

VRHOVNI SUD ODBIO ŽALBU

Mamiću će se suditi u odsutnosti

Vrhovni sud odbio je žalbu Zdravka Mamića i potvrdio prvostupanjsko rješenje Županijskog suda u Osijeku kojim je pravomoćno određeno da mu se sudi u...