Gradonačelnik Ljubuškog i američki veleposlanik potpisali sporazum o partnerstvu

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić i američki veleposlanik Michael John Murphy potpisali su danas sporazum o partnerstvu u okviru USAID Projekta pomoći lokalnoj upravi u Bosni i Hercegovini.

Sporazume o partnerstvu veleposlanik Murphy potpisao je još s predstavnicima Berkovića, Breze, Goražda, Istočne Ilidže i Ljubinja, kako bi građani dobili moderan sustav upravljanja fokusiran na njihove potrebe, priopćeno je iz Grada Ljubuškog.

“Put BiH prema stabilnosti i prosperitetu počinje u lokalnim zajednicama. Vlada SAD putem navedenog projekta podržava 30 lokalnih zajednica jačajući općinske usluge, održivi razvoj i ulaganja i poboljšavajući transparentnost i odgovornost prema građanima. Ovaj program će osnažiti građane, poslovne subjekte i civilno društvo kako bi postali još glasniji u svojim zahtjevima prema lokalnim upravama, tražeći pozitivne promjene i pozivajući izabrane dužnosnike na odgovornost. Raduje nas što možemo podržati lokalne vlasti u stvaranju svjetlije i prosperitetnije budućnosti za BiH”, istaknuli su iz Veleposlanstva SAD./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img