Hrvatski Medijski Servis

GRADIŠKA: Nakon sudara na autoputu pretučeni vozač i putnici

Tri osobe su uhićene zbog tučnjave i oštećenja automobila na autoputu Banja Luka Bosanska Gradiška. Uhićeni su S.I. i D.Č. iz Bosanske Gradiške i D.P. iz Banja Luke, zbog postojanja sumnje da su počinili krivična djela “Teška tjelesna ozljeda”; “Tjelesna ozljeda ” i “Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari”.

Naime, Policijskoj upravi Bosanska Gradiška u nedjelju je prijavljeno da je na autoputu Banja Luka – Gradiška, u mjestu Čatrnja došlo do narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici su utvrdili da se na autoputu dogodila prometna nesreća sa materijalnom štetom u kojoj su sudjelovali Ž.Č. iz Banja Luke sa putničkim automobilom VW Passat i S.I. iz Bosanske Gradiške s putničkim automobilom Ford Fiesta.

Policija je utvrdila da su nakon nesreće, osobe S.I., D.Č. i D.P. fizički napala tri osobe, nanijevši im tjelesne ozljede, a nakon čega su oštetili i putnički automobil Passat.

Očevid su na licu mjesta izvršili policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška, a o svim okolnostima događaja obaviješten je dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, koji je naložio da se osobe nakon ispitivanja otpuste na slobodu, te da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenim kaznenim djelima./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte