GRADIŠKA: Nakon sudara na autoputu pretučeni vozač i putnici

Tri osobe su uhićene zbog tučnjave i oštećenja automobila na autoputu Banja Luka Bosanska Gradiška. Uhićeni su S.I. i D.Č. iz Bosanske Gradiške i D.P. iz Banja Luke, zbog postojanja sumnje da su počinili krivična djela “Teška tjelesna ozljeda”; “Tjelesna ozljeda ” i “Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari”.

Naime, Policijskoj upravi Bosanska Gradiška u nedjelju je prijavljeno da je na autoputu Banja Luka – Gradiška, u mjestu Čatrnja došlo do narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici su utvrdili da se na autoputu dogodila prometna nesreća sa materijalnom štetom u kojoj su sudjelovali Ž.Č. iz Banja Luke sa putničkim automobilom VW Passat i S.I. iz Bosanske Gradiške s putničkim automobilom Ford Fiesta.

Policija je utvrdila da su nakon nesreće, osobe S.I., D.Č. i D.P. fizički napala tri osobe, nanijevši im tjelesne ozljede, a nakon čega su oštetili i putnički automobil Passat.

Očevid su na licu mjesta izvršili policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška, a o svim okolnostima događaja obaviješten je dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, koji je naložio da se osobe nakon ispitivanja otpuste na slobodu, te da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenim kaznenim djelima./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NA DANAŠNJOJ SJEDNICI VIJEĆA MINISTARA

Fahrudin Radončić podnosi ostavku na mjesto ministra sigurnosti BiH

Fahrudin Radončić danas će podnijeti ostavku na mjesto ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine, saznaje Klix.ba.Ovu informaciju za spomenuti portal je potvrdio i sam Radončić...