ODLUČILO VIJEĆE MINISTARA BiH

Građani Srbije, Hrvatske i Crne Gore mogu slobodno ući u BiH, aerodromi otvoreni od 1. lipnja

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, donesena je jednoglasna odluka da građani Republike Hrvatske, Republike Srbije i Crne Gore mogu ulaziti u BiH bez korona testova i pozivnog pisma, doznaje „Avaz“.

Spomenuta mjera ostaje za strance iz drugih država, ali je procijenjeno da je zdravstvena situacija u regiji, odnosno susjednim državama takva da njihovi građani mogu dolaziti u našu zemlju uz poštivanje mjera koje vrijede za domaće stanovništvo.

Također, s obzirom na to da je ranijom odlukom Vijeća ministara BiH bila na snazi mjera o zatvaranju graničnih prijelaza na aerodromima u Sarajevu, Tuzli, Banjoj Luci i Mostaru koja je vrijedi do 1. lipnja ove godine, ista se neće produžavati.

To praktično znači, da će od 31. svibnja , od 24 sata, biti otvoren međudržavni zračni prijevoz, ali će svi putnici, u ovisnosti s koje destinacije dolaze poštovati postojeći režim.

Konkretno, to znači da će strancima koji nisu iz susjednih država biti omogućeni poslovni dolasci uz poziv pravnog subjekta i negativni test na koronavirus koji ne smije biti stariji od 24 sata./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

DRVAR I GRAHOVO

Poništena dozvola Federalnog ministarstva okoliša i turizma, otpad će biti vraćen u Italiju

Federalno Ministarstvo okoliša i turizma poništilo je dozvolu za uvoz otpada firmi "Krom reciklaža" iz Drvara i naredilo njegovo vraćanje u Italiju.Također, kako je...