Hrvatski Medijski Servis

GRAĐANI LJUTI Prosvjedi na ulicama Istanbula zbog poništenja izbora

Foto: Ilustracija/Shutterstock

Nezadovoljstvo građana zbog odluke da se ponove izbori u Istanbulu rezultiralo je prosvjedima u dijelovima tog grada, kao što su Besiktas, Kadıkoy i Sisli.

Građani su izišli na ulice nakon što je tursko izborno povjerenstvo, na zahtjev vladajuće stranke AKP, poništila izbore za gradonačelnika Istanbula i naredila ponavljanje glasovanja.

U blizini demonstracija se, kako javljaju turski mediji, mogu očekivati jake sigurnosne mjere i poremećaji u održavanju javnog prijevoza. Ne može se isključiti ni sukob između policije i demonstranata.

Novi izbori u Istanbulu održat će se 23. lipnja, nakon što je kandidat turske opozicijske Republikanske narodne stranke (CHP) Ekrem Imamoglu proglašen sredinom travnja za gradonačelnika Istanbula.

Republikanska narodna stranka je, podsjećamo, priopćila da odluka o ponovnom održavanju izbora u Istanbulu ukazuje na “čistu diktaturu”./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte