Grad Livno potpisao sporazum o razumijevanju s Udruženjem Alterural

Grad Livno potpisao je sporazum o razumijevanju s Udruženjem za razvoj ruralnog turizma u Bosni i Hercegovini  Alterural.

Udruženje je nositelj projekta „Najljepša sela Bosne i Hercegovine“ je je , pored još petnaest sela BiH, odabralo livanjsko selo Stupe  i dodijelio mu status nositelja oznake  „Najljepša sela Bosne i Hercegovine“.  Prema obrazloženju navedenom iz Alterurala Stupe su ispunile sve kriterije za stjecanje oznake najljepšeg sela. Odluku o dodjeljivanju ove titule Stupama donijelo je Povjerenstvo za kvalitetu koje čine renomirani i neovisni stručnjaci s područja arhitekture, etnografije, pejzažnog uređenja, očuvanja baštine, održivog turizma, ruralnog razvoja i životne sredine.

Potpisivanjem sporazuma strane su preuzele i određene obveze a zajednička opredijeljenost je promoviranje, razvijanje i očuvanje autentičnosti Stupa. Zajednički će djelovati na promoviranju turističkih potencijala najljepših sela BiH na domaćem i međunarodnom tržištu, očuvanju lokalne prirode, kulturne i nematerijalne baštine, potaknuti obrazovanje pružatelja usluga, organizirati događaje i promocije radi povećanja svijesti o oznaci „Najljepša sela u Bih“, raditi na privlačenju turista te unaprijediti lokalnu ekonomiju kroz poticanje turizma i trgovine u regiji.

Potpisivanje sporazuma bila je prigoda i za uručivanje certifikata. Tako je, u ime Udruženja Alterural Boris Trogrančić uručio gradonačelniku Livna Darku Čondriću certifikat „Najljepša sela BiH“ te mještanima Stupa Tihomiru Popoviću i Vjeranu Mioču./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img