GRAČANICA: Srušio se krov Osnovnog suda

Na novosagrađenoj zgradi Osnovnog suda u Gračanici uslijed jakog vjetra danas se urušila krovna konstrukcija koja je potom pala na obližnji objekt Staračkog doma i kontejnersko naselje, ali srećom niko nije ozlijeđen.

Općinske službe su brzom intervencijom uspjele da evakuiraju korisnike Staračkog doma i ugrožene stanovnike kontejnerskog naselja čiji su objekti oštećeni, priopćeno je iz Općine Gračanica.

Dio krovne konstrukcije, koji se sa novoizgrađene zgrade Osnovnog suda srušio na Starački dom napravio je veliku materijalnu štetu na tom objektu. Općinske javne službe i službe za izvanredne situacije još su na terenu.

Predsjednik općine Gračanica Srđan Popović nalazi se na licu mjesta, a sa svojim najbližim suradnicima obišao je i evakuirane štićenike Staračkog doma i stanovnike kontejnerskog naselja u Padalištu, pišu Nezavisne.

Popović je nadležne organe pozvao da utvrde odgovornost, navodi se u priopćenju.

“Na svu sreću u ovom incidentu nije bilo ozlijeđenih. Zahvaljujući brzoj intervenciji općinskih službi evakuirani su ljudi koji su uplašeni. Tražiti ćemo da se cijeli projekt oko izgradnje suda ispita i utvrdi odgovornost za očigledno loše radove“, kazao je Popović.

Prema riječima direktora urbanizma Dejana Jovanovića, za novu zgradu Osnovnog suda u Gračanici, odnosno njenu izgradnju i nadzor je bio nadležan Sudski savjet iz Prištine koji je naručio projekt i osigurao sredstva za izgradnju zgrade Osnovnog suda u Gračanici./T/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

OBAVLJENA PROZIVKA

U HNK Čapljina se oslanjaju na igrače iz vlastitog pogona

Proteklog je vikenda na gradskome stadionu Bjelave u Čapljini obavljena prozivka nogometaša HNK Čapljina, ususret novoj sezoni.Po riječima trenera Dragana Radovića, na prvome se...