GRABAR KITAROVIĆ: Ravnopravnost Hrvata u BiH ostaje krucijalno pitanje

Pitanje ravnopravnosti Hrvata Bosne i Hercegovine s druga dva tamošnja naroda ostaje krucijalnim pitanjem, kazala je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za Večernji list.

Govoreći o vanjskopolitičkim prioritetima Hrvatske, Grabar – Kitarović je kazala da je to daljnje jačanje međunarodnog položaja Hrvatske, gospodarska diplomacija usmjerena na ulaganja u Hrvatsku i otvaranje vrata hrvatskim gospodarstvenicima za sklapanje poslova diljem svijeta u cilju povećanja izvoza i otvaranja novih, bolje plaćenih radnih mjesta u Hrvatskoj.

“Prioriteti su snažno pozicioniranje Hrvatske u srednjoj Europi i na Mediteranu, a time i unutar EU, zatim transatlantsko partnerstvo koje nam jamči sigurnost, nadalje stabilnost jugoistoka Europe s posebnim naglaskom na Bosnu i Hercegovinu te, konačno, promoviranje hrvatskih interesa kroz međunarodne organizacije i čvrste bilateralne odnose Hrvatske s ključnim akterima današnje međunarodne politike i multipolarnog svijeta poput Rusije, Kine i Indije. Hrvatska razmišlja hrvatski, a djeluje europski i globalno”, kazala je Grabar – Kitarović u intervjuu za Večernji list.

U zadnjih pet godina, navela je, Hrvatska je pokazala okretnost i snalažljivost, a susjedna zemlja je danas prepoznatljiva i njihov glas jasno se čuje./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije