GRABAR KITAROVIĆ: Ovo je bila borba 10 na jednu

Nakon većine prebrojanih glasova u prvom krugu, gdje je osvojila drugo mjesto nakon Zorana Milanovića, aktualna predsjednica Hrvatske i kandidatkinja HDZ-a obratila se javnosti. Kazala je da čestita svima koji su joj dali povjerenje u prvom krugu.

– Ovo je bila bitka 10 na jednu, a imala sam i jakog sukandidata na svom političkom spektru za razliku od Zorana Milanovića. Moramo se svi okupiti i idemo na pobjedu. Posebno želim zahvaliti HDZ-u i njenom vodstvu, a i drugim koji su mi pružili potporu, kazala je.

– Želim zahvaliti svima i našim braniteljima, da bi naša djeca mogla živjeti bolje. Večeras želim posebno zahvaliti svima mladima, ne samo iz mladeži HDZ-a, već i onima koji su prvoga puta glasovali. Vi ste rođeni u miru, demokratskoj slobodnoj državi. Vi ćete preuzeti kormilo države. Moramo gledati u budućnost, ono što će biti važno za 10-20 godina, a ne gledati u prošlost, dodaje.

– Večeras pred vama stojim ponosno i tražim povjerenje za drugi krug. Pozivam vas da u drugom krugu date glas za bolju Hrvatsku, kazala je Kolinda Grabar-Kitarović i dodaje – bit će to glas za pet godina žestoke borbe i žestokog rada, izjavila je.

Kazala je da je Zoran Milanović poželio da se predsjednik Republike bira u Hrvatskom saboru. Upravo je današnje glasovanje pokazalo da hrvatski narod želi birati svog predsjednika na neposrednim izborima.

– Svi vi koji ste izašli u prvom krugu pokazali ste da želite birati svoga predsjednika. Zato pozivam sve birače, koji u prvom krugu nisu dali glas meni, da se okupimo zajedno oko mojeg programa. To je glas za još bolju Hrvatsku, za onu Hrvatsku koja je po mjeri svakog čovjeka za Hrvatsku koja vjeruje demokraciju, koja želi više a ne manje demokracije i za predsjednicu koja radi među vama, s vama i za vas, kazala je, pozvala birače da glasuju za nju u drugom krugu i svima čestitala Božić./HMS/

Najnovije