GP BiH: Vlada SAD-a donirala opremu vrijednu 21.000 dolara

Ravnatelj Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić i njegovi suradnici sastali su se u četvrtak s atašeom za sigurnost Veleposlanstva SAD-a u BiH Lawrenceom Woodyjem i njegovim suradnicima, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Na sastanku u Glavnom uredu GP BiH, razgovarali su o aktivnostima ove policijske agencije na suzbijanju svih vrsta prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija i terorizma, kao i o nastavku suradnje GP BiH i Veleposlanstva SAD-a.

Ovom prilikom, Woodyje je u ime Vlade SAD-a donirao GP BiH sofisticiranu opremu najnovije generacije za utvrđivanje vjerodostojnosti dokumenata, koja će se koristiti na graničnim prijelazima, u vrijednosti od 21 000 američkih dolara.

Ataše je iskazao zadovoljstvo na srdačnoj dobrodošlici, istaknuvši spremnost Vlade SAD-a za nastavak podrške u razvoju GP BiH, s ciljem operativnog jačanja bh. policijske agencije.

Ravnatelj Galić zahvalio je na doniranoj opremi, naglasivši kako će biti upotrijebljena u prave svrhe, a samim time i povećati učinkovitost rada GP BiH.

U dosadašnjem razdoblju, Vlada SAD-a je donirala GP BiH specijalističku opremu u vrijednosti više od 12 milijuna KM te organizirala niz obuka za policijske službenike./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije