Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

GP BiH Otkriveno 7 ilegalnih migranata u teretnim vozilima; državljani Turske krivotvorili pečat i vize

Foto: GP BiH

Radeći na sprječavanju ilegalnih migracija preko područja Bosne i Hercegovine, pripadnici Granične policije BiH su na međunarodnim graničnim prijelazima Rača i Karakaj, na ulasku u BiH, otkrili sedam ilegalnih migranata, javlja Hrvatski Medijski Servis.

U obadva slučaja, ilegalni migranti, šest Afganistanaca i jedan Pakistanac, bili su skriveni u teretnim motornim vozilima, registarskih oznaka Bugarske i Moldavije. Na prijelazu Rača, ilegalni migranti otkriveni su korištenjem specijalističke opreme, dok su na prijelazu Karakaj ilegalni migranti otkriveni u suradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH. Svih sedam stranih državljana predano je pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH i, u postupku readmisije, vraćeni su na područje Republike Srbije.

Oduzete krivotvorene Schengen vize i pečat za ovjeru viza

Pripadnici Postrojbe granične policije Aerodrom Sarajevo,  kontrolom dvoje državljana Republike Turske otkrili su dvije krivotvorene Schengen vize Republike Francuske i krivotvoreni pečat za ovjeru viza. Vize i pečat otkriveni su na drugoj liniji graničnih provjera tijekom pregleda njihovog kovčega. Državljani Turske, na Međunarodni aerodrom Sarajevo, stigli su letom iz Istanbula. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo „krivotvorenje isprave“, o događaju je obaviješten tužitelj Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, prema čijem je nalogu državljanima Turske odbijen ulazak u BiH. Krivotvorene vize i pečat su privremeno oduzeti.

Foto: GP BiH

/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte