Gosti i zaposleni napustili sarajevski hotel zbog ugrožene sigurnosti

Gosti i zaposleni hotela “Ibis Styles” u Sarajevu evakuirani su večeras zbog ugrožene sigurnosti i u tijeku je pregled objekta.

Naime, sumnja se da je kroz prostorije hotela “Ibis Styles” u Sarajevu u naselju Alipašino polje došlo do curenja plina, piše Dnevni avaz. Međutim to još nitko nije službeno potvrdio.

Kako je za sarajevske medije kazala Mesiha Novalić, glasnogovornica MUP-a ŽS evakuacija je obavljena zbog kvara na benzinskoj crpki.

“Postoji određeni kvar na crpki koja se nalazi uz hotel i iz sigurnosnih razloga evakuiraju se svi zaposleni i gosti hotela Ibis”, kazala je Novalić.

Također promet je zatvoren u ulici kod hotela. Na terenu je prisutan veći broj vozila hitne pomoći, vatrogasaca i policije.

Kako javlja reporter “Avaza” s lica mjesta, evakuirani gosti hotela su ispred.

Na crpki kod hotela “Ibis Styles” u sarajevskom naselju Alipašino polje došlo je do kvara, ali srećom nema ozlijeđenih, potvrdila je Novalić.

Iz mjera predostrožnosti se pristupilo evakuaciji svih zaposlenih, stručne ekipe su na terenu i vrše pregled i jednog i drugog objekta da se utvrdi činjenično stanje, dodala je ona./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img