Gospodarstvenici iz Antalije žele poslovnu suradnju s Mostarom

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić u utorak je u Gradskoj vijećnici primio Engina Murata Ozdemira, zamjenika gradonačelnika općine Dosemealti iz pobratimskog Grada Antalije (Turska), gospodarstvenika Abdurahmana Ćesku te prof.dr. Fuada Bajraktarevića.

Ozdemir je izrazio želju za gospodarskom suradnjom Općine Dosemealti i Grada Mostara s obzirom da ta općina na svom teritoriju ima jednu od najvećih industrijskih zona u Turskoj, a čiji su gospodarstvenici izrazili nakanu za poslovnom suradnjom s gospodarstvenicima iz Mostara, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućim pravcima suradnje, a najavljen je i posjet gospodarstvenika iz Antalije Mostaru.

Pored toga, rečeno je kako im postojeći sporazumi između BiH i Turske pružaju šansu intenzivirati i proširiti suradnju, te se takva šansa ne smije propustiti u cilju jačanja gospodarstva, kao i procesa rasta i zapošljavanja.

Grad Mostar izrazio je spremnost da sa svoje strane podrži susrete gospodarstvenika i poslovnih udruženja, nadajući se da će takvi susreti dovesti do ugovora i investicija koji će pridonijeti pospješivanju ekonomskog razvoja grada Mostara, navodi se u priopćenju. /Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NOSITELJICA LISTE HDZ U 11. IZBORNOJ JEDINICI

BUŠIĆ: Hrvatska će i dalje pomagati HNK Mostar

Državna tajnica Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske i nositeljica liste za 11. izbornu jedinicu na predstojećim izborima u Hrvatskoj Zdravka Bušić posjetila je u...