NEMA ALTERNATIVNOG PRAVCA

Gospodarstvenici danas blokiraju M-17 radi rekonstrukcije Crnaje

Zbog rekonstrukcije tunela Crnaja na cesti Sarajevo – Mostar gospodarstvenici iz Jablanice će danas blokirati magistralnu cestu M-17, da skrenu pažnju na značaj ovog prometnog pravca i eventualne posljedice koje bi izazvao prometni kolaps zbog radova.

Predsjednik udruženja gospodarstvenika Jablanice Jusuf Džafić za Klix.ba je rekao da će se mirno okupljane održati u 15 sati na magistralnoj cesti radi neispunjavanja njihovih zahtjeva zbog radova na rekonstrukciji tunela Crnaja koje izvodi JP Ceste FBiH. Traže da im se dostave točan plan obustave prometa i alternativna rješenja za gradnju, jer kako kaže zbog ovog projekta postoji velika prijetnja negativnog utjecanja na život i poslovanje građana Jablanice.

“Mi nemamo ništa protiv gradnje, ali ovo je jedini projekt bez alternativnog rješenja i tražimo samo da nam netko napismeno kaže koliko će trajati obustavljanje prometa. Ništa se nije na vrijeme završilo u ovoj zemlji i strahujemo da neće ni ovo”, rekao nam je Džafić.

Dodaje kako su se mjesecima nadležnim institucijama zbog ovog problema obraćali u nekoliko navrata, ali da nikada nisu dobili odgovor, te da su na blokadu prometnice primorani, kako bi skrenuli pažnju na moguće posljedice koje bi mogle biti nesagledive.

Gospodarstvenici inzistiraju da se kao prethodno pitanje mora riješiti kvalitetna zaobilaznica i u tom kontekstu predlažu da Vlada FBiH pristupi realizaciji svoje odluke kojom se obvezala da će za potrebe priključka Jablanice i svih lokalnih zajednica koje se u Jablanici uključuju na M-17 (Prozor-Rama, Gornji Vakuf-Uskoplje, Bugojno, Donji Vakuf, Tomislavgrad, …) izgraditi novu brzu cestu koja će zapravo zauvijek riješiti pitanje kvalitetne povezanosti ovih područja s koridorom 5C i biti sigurna alternativa za potpunu protočnost prometa.

“Vlada FBiH i JP Ceste FBiH moraju dati čvrste, pisane garancije koliko će trajati obustava prometa”, poručili su gospodarstvenici./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NJEMAČKA

CDU na videokonvenciji bira nasljednika Angele Merkel

Konzervativci njemačke kancelarke Angele Merkel u petak su započeli virtualnu stranačku konvenciju, dan uoči ključnog glasanja koji će biti prvi korak prema izboru njezinog...