Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

GORAŽDE: Uhvaćen u krivolovu pa pucao na lovočuvara

Policija Goražda uhitila je B. H. iz toga grada, koji je u utorak, nakon što je zatečen u krivolovu, iz automatske puške pucao prema lovočuvaru, te mu isjekao sve četiri gume na automobilu.

Kako je priopćeno iz MUP-a Bosanskopodrinjske županije, Policijskoj postaji Goražde oko 9 sati obratio se D. A. iz Goražda, lovočuvar u Lovačkom društvu “Biserna”, i prijavio da je u blizini naselja Sijedac zatekao B. H. u krivolovu, koji je posjedovao automatsku pušku. Lovočuvar je policajcima kazao kako je pozvao B. H. kako bi ga legitimirao, međutim, on je na to ispalio tri hica u njegovom pravcu.

Lovočuvar je također prijavio kako su mu na automobilu Audi 80 isječene sve četiri gume, te da sumnja da je to uradio muškarac kojeg je zatekao u krivolovu.

Odmah nakon prijave na mjesto događaja upućeni su policajci Uprave policije MUP-a Bosanskopodrinjske županije, koji su B. H. pronašli u njegovoj kući u naselju Faočići, te ga uhitili.

– Uz suglasnost županijskog tužitelja, a na osnovu usmene naredbe suca za prethodni postupak Općinskog suda Goražde izvršen je pretres kuće i pratećih objekata osumnjičenog, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti automatska puška “AK 47” sa dva okvira i 46 metaka kalibra 7,62 mm, karabin M-48 na kome se nalazi optički nišan marke “Zrak”, te dva lovačka noža, navodi se u priopćenju.

Nakon kriminalističke obrade B. H. je u 16.25 sati smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. On se sumnjiči za kaznena djela sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, oštećenje tuđe stvari i nedozvoljeno nabavljanje, držanje ili nošenje vatrenog oružja, dijelova za vatreno oružje i municije, a istraga o ovom slučaju je u tijeku./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte