Hrvatski Medijski Servis

Goraždanska policija u mjestu Vranovina pronašla zasade indijske konoplje

Policijski službenici Odsjeka za organizovani kriminal i droge MUP-a Bosanskopodrinjskog županije (BPŽ) Goražde, na osnovu operativnih saznanja, na lokalitetu Vranovine (Grad Goražde) pronašli su 25 zasada biljaka koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju.

Na pres-konferenciji u MUP-u BPŽ Goražde, kojoj su prisustvovali županijski tužitelj Predrag Golubović i šef Odsjeka za organizirani kriminal i droge MUP-a BPŽ Goražde Elvedin Hubanić, šef Odsjeka za zaštitu tajnih podataka i analitiku Mirsad Kamenica kazao je da su policijski službenici Odsjeka za organizirani kriminal i droge Sektora kriminalističke policije MUP-a BPŽ Goražde, zajedno sa županijski tužiteljem te uz asistenciju policijskih službenika Jedinice za podršku, u blizini lokaliteta gdje se nalazi spomenuti zasad, zatekli osobu inicijala P.A. iz Sarajeva.

U razgovoru sa policijskim službenicima, P.A. je priznao da je on zasadio i uzgajao navedene biljke.

Nakon očevida, spomenute biljke, kao i predmeti koji su korišteni kod zasada i i uzgoja biljki su izuzeti.

Privremeno oduzete materije biti će dostavljene na vještačenje Centru za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja FUP-a Sarajevo, a nakon obavljenog vještačenja u Županijskom tužiteljstvu Goražde.

P.A. je lišen slobode i protiv njega će dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte