Google uštedio milijardu dolara tijekom rada od kuće

S popuštanjem ograničenja povezanih s koronavirusom, sve više ljudi rezervira putovanja i hotele putem Interneta. To je vrlo dobro za poslovanje Googlea u oblasti oglašavanja.

Međutim, zaposleni u toj kompaniji i dalje rade od kuće i ne putuju toliko na poslovna putovanja – što je također dobro za poslovanje Googlea, piše B92.

Konglomerat Alphabet Inc, koji inače posjeduje Google je tijekom prvog kvartala uštedio 268 milijuna dolara na putovanjima, promocijama, zabavi, u odnosu na isto razdoblje prethodne godine – što je prije svega rezultat koronavirusa, pokazao je izvještaj kompanije.

Na godišnjoj razini, to bi bilo više od milijardu dolara.

Zapravo, Alphabet je u svom godišnjem izvještaju ranije ove godine rekao da su troškovi oglašavanja i promocije opali za 1,4 milijarde dolara u 2020. godini, jer je kompanija smanjila potrošnju, pauzirala ili reprogramirala kampanje, a neke događaje promijenila u samo digitalne formate zbog pandemije. Troškovi putovanja i zabave pali su za 371 milijun dolara.

Ušteda je nadoknadila mnoge troškove koji su nastali zapošljavanjem još tisuća radnika.

Google je poznat po pogodnostima kao što su masažni stolovi, restorani, korporativni odmori – pogodnosti koje su utjecale na veći dio radne kulture Silicijumske doline.

Većina Googleovih radnika radi na daljinu i bez tih pogodnosti je od ožujka 2020. godine. Međutim, kompanija planira da se vrati u ured kasnije ove godine./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREMIJER LIGA

Borac sve bliže tituli, Vranješ srušio Zrinjski

Nogometaši Borca pobijedili su Zrinjski 2:1 u derbi susret 30. kola Premijer lige BiH igranom u utorak navečer u Banjoj Luci. Banjalučani su opravdali blagu...