Godišnjica smrti kralja rock’n’rolla

Papirnata meta koju je mecima izrešetao Elvis Presley na vlastitoj streljani prodana je za 27.500 dolara na prvoj dražbi ikada organiziranoj u Gracelandu, njegovom domu u Memphisu. Prodaja je jedan od događaja organiziranih povodom “Elvisova tjedna” kojim se obilježava 37. obljetnica njegove smrti, objavljuje Index.
Sedamdeset i dva predmeta kolekcionara ponuđeno je na prodaju u četvrtak navečer, među kojima posljednji Cadillac koji je Elvis kupio, smeđi i srebrni Seville 1977, prodan za 81.250 dolara.
Zlatni i dijamantni lančić s lavljom glavom, koji je Presley nosio na susretu s predsjednikom Richardom Nixonom u Bijeloj kući, prodan je za 82.500 dolara, puno skuplje od procjene (25.000-35.000 dolara).
No, papirnata meta prodana je 27 puta skuplje nego što je procijenjeno. Na današnji dan obilježava se godišnjica smrti kralja rock ‘n’ rolla. Elvis je preminuo 16. kolovoza 1977. godine u svom domu. Svake godine tisuće fanova u ovo vrijeme odlazi u Graceland kako bi iskazali poštovanje slavnom glazbeniku. Tako su i ove godine zapalili svijeće oko njegove biste postavljene ispred Gracelanda.

Najnovije

EURO 2020

Bez golova u sudaru Engleske i Škotske

U drugoj utakmici skupne D Engleska i Škotska su sinoć na Wembleyju odigrali bez golova 0:0. Bila je to borbena utakmica u kojoj su obje...