Hrvatski Medijski Servis

Godina zatvora za prijevoz 30 kilograma marihuane

Miroslav Andrijašević (51) iz Nikšića, optužen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, u prisustvu odvjetnika u potpunosti je priznao izvršenje kaznenog djela i sa Tužiteljstvom BiH potpisao sporazum.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva, Andrijašević je priznao da je 26. kolovoza ove godine, neovlašteno prevezao opojnu drogu marihuanu – skank iz Crne Gore u BiH, a u čemu su ga na Graničnom prijelazu Klobuk otkrili pripadnici Granične policije BiH.

Opojna droga otkrivena je graničnom kontrolom kombija marke Citroen, registarskih oznaka Crne Gore, na ulazu u BiH. Prilikom pregleda kombija uočene su prepravke poda, a korištenjem specijalističke opreme graničari su u bunkeru izgrađenom za sakrivanje robe otkrili 30 paketa sa 31,7 kilograma marihuane.

– U skladu sa sporazumom, za optuženog je predloženo izricanje kazne zatvora u trajanju od jedne godine. Također, potpisivanjem sporazuma o priznanju krivnje optuženi se obvezao da će svjedočiti o svim činjenicama koje su mu poznate u ovom kaznenom predmetu. Oduzeta opojna droga bit će uništena u zakonskoj proceduri, naveli su iz Tužiteljstva BiH.

Navode i da je predložena kazna u skladu sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju kaznenog djela. Sporazum o priznanju krivnje proslijeđen je Sudu BiH./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte