NAKON VIŠESATNOG ZASJEDANJA

GO SDA stao u obranu Osmice i Sebije, napali SAD, Dodika, Konakovića, Trojku,…

Glavni odbor SDA pozvao je, s današnje sjednice u Sarajevu, Veleposlanstvo SAD da javnosti predoči dokaze protiv SDA o navodnoj blokadi, korupciji i posljednjim optužbama u vezi s bivšim direktorom OSA-e Osmana Mehmedagića, kojeg su SAD stavile na crnu listu. U SDA su zaključili da je jedini cilj optužbi američkog ministarstva financija da se “SDA istisne iz vlasti, te da je oduzimanje master zvanja Sebiji Izetbegović od strane Senata Univerziteta u Sarajevu, motivirano istim razlozima, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

– Odluka poništavanja zvanja je dio politički motiviranih odluka, čiji je cilj podrivanje SDA u procesu formiranja vlasti – kazala je predsjednica Glavnog odbora SDA Jasmina Bišćević-Tokić.

Glavni odbor SDA poziva međunarodnu zajednicu da se “pozabavi” Miloradom Dodikom i njegovim “rušilačkim pohodom”, a Trojku pozivaju da “odustane od namjere da u Ustavni sud BiH imenuje kadar HDZ-a” jer bi, kako navode, “tako isporučili HDZ-u Ustavni sud BiH”. Predsjednika NIP-a Elmedina Konakovićeva optužili su da “redovito insistira na podjelama, obračunima, prizivanju fizičkih sukoba i generiraju animoziteti među Bošnjacima”.

Na kraju naglašavaju da se vlast može formirati isključivo u skladu sa Ustavom FBiH i dogovorom stranka koje imaju predstavnike u rukovodstvu FBiH. Stoga su pozvali da se prestane s pokušajima neustavnog formiranja Vlade FBiH.

– Dođite pameti ljudi, pročitajte Ustav, ne možete tu stvar raditi bez nas – poručio je Bakir Izetbegović nakon sjednice./HMS/

Najnovije

STUTTGART

Pretres u Mercedesu zbog sumnje na korupciju

Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu, pored Stuttgarta, pretreseni su u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru...