GO HDZ MOSTARA: Nametanje Komšića sramotno i podlo

Gradski odbor HDZ BiH Mostara uputio je pismo zahvale biračima u kojem se navodi kako smo “u zajedništvu smo postigli povijesni uspjeh na Općim izborima 2018. godine na razini grada Mostara te Vam u ime Gradskog odbora i osobno zahvaljujem na potpori koju ste nam ukazali birajući predsjednika Dr. sc. Dragana Čovića te HDZ- BiH i Koaliciju stranaka HNS-a”. U pismu dalje stoji:

-Povjerenje koje ste ukazali našim kandidatima za Skupštinu Hercegovačko-neretvanske županije, Parlament Federacije BiH i Parlamentarnu skupštinu BiH, kao i legitimnom predstavniku Hrvata za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine Dr. sc. Draganu Čoviću je najveće do sada. Vaša velika potpora i povjerenje nas obvezuju da odlučno preuzmemo odgovornost za obranu hrvatskih interesa, političke i institucionalne ravnopravnosti.

Hvala svima koji su se odazvali pozivu da se izađe na izbore, glasuje i potvrdi da smo narod koji i politički djeluje. Narod koji bira svoje političke predstavnike, bori se za svoju jednakopravnost, za svoju kulturu, tradiciju, jezik, identitet općenito u Bosni i Hercegovini. Voljeti i boriti se za jednakopravnost svog naroda nikada nije bilo radikalno niti isključivo.

Međutim, mržnja koja je rezultirala političkom podvalom odnosno izborom hrvatskog člana Predsjedništva BiH glasovima brojnijih Bošnjaka u BiH je radikalna, isključiva, podla i ne doprinosi pomirenju, suradnji i toleranciji koja se očekuje nakon toliko godina od rata.

Na žalost, odluka i strategija bošnjačkih političkih stranaka da se organizirano usmjere glasovi Bošnjaka u svrhu nametanja hrvatskog člana Predsjedništva BiH je sramotna, destruktivna i nerazumna te vodi Bosnu i Hercegovinu na put zaoštravanja odnosa Hrvata i Bošnjaka u svim aspektima društvenog djelovanja. Izbor Željka Komšića glasovima Bošnjaka, njegovo nametanje nama Hrvatima u BiH, smatramo sramotnim, podlim i radikalnim. (U Mostaru se kaže „hinjavo“)

No bez obzira na sve, HDZ BiH i Koalicija stranaka HNS-a je ostvarila nikad bolji rezultat i uspjeh koji dodatno osnažuje politiku opstanka i ostanka Hrvata na ovim prostorima s ciljem očuvanja identiteta ali i daljnjeg gospodarskog rasta i razvoja, navodi Gradski odbor HDZ BiH Mostara./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREMIJER LIGA BIH

Okončano prvenstvo, Sarajevu pripala titula prvaka

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine donio je odluku u definitivnom prekidu Premijer lige za sezonu 2019./20. Neće biti održana ni završnica kup...